Фахівець Управління обговорив з керівниками комунальних підприємств проблемні питання безпеки праці

Нараду щодо безпечної експлуатації ліфтів, виконання робіт на висоті та заходів з попередження нещасних випадків під час підвищення температури повітря проведено для 2 комунальних підприємствах в одному з районів області за участю головного державного інспектора Управліня Держпраці Анатолія Шумейка, керівників підприємств Олександра Глинченка та Влада Волкова.

 Розглянуто питання про порядок проведення періодичних та позачергових технічних оглядів, експертних обстежень, отримання  дозволів на експлуатацію машин, механізмів устаткування  підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану. 

Надано інформацію про  організацію безпечної експлуатації ліфтів та розглянули ситуації, що можуть призвести до аварії або нещасного випадку Зокрема, руйнування конструктивних елементів будівлі, витікання внутрішнього середовища інженерних мереж, відсутність електроенергії, освітлення, несправність електро- або ліфтового обладнання, вибух, тощо. Учасники заходу акцентували увагу на організацію виконання робіт на висоті у відповідності до Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті НПАОП 0.00-1.15-07.  

Проаналізовано основні вимоги стосовно попередження нещасних випадків під час підвищення температури повітря.

Детальніше про безпечне ведення робіт на https://pratsia.in.ua/

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)