Проведено консультативний захід для працівників енергослужб двох підприємств

Консультативний захід щодо дотримання безпеки при виконанні ремонтних робіт в електроустановках та кабельних каналах провів головний державний інспектор Володимир Євтушенко для керівників енергослужб та працівників 2 суб’єктів господарювання.

   Під час огляду електроустановок загострено увагу на дотриманні організаційних та технічних заходів безпеки відповідно до «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та нагадано про основні профілактичні заходи під час роботи в умовах підвищеної температури повітря. Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні ремонтних робіт в електроустановках. 

Також розглянуто питання безпеки праці під час виконання робітв каналізаційних мережах та колодязях.

Безпечна виробнича діяльність обумовлюється з одного боку розробкою якісного проекту виконання робіт, з іншого — правильною та чіткою організацією робочого місця і проведенням робіт з урахуванням виділення шкідливих і отруйних речовин.

Роботи в колодязях проводяться бригадою з 3-х чоловік. Щоб уникнути вибуху категорично забороняється застосовувати відкритий вогонь в колодязі, над відкритим колодязем і поблизу нього, кидати в колодязь запалені сірники та папір і спускати запалені свічку або ліхтар, щоб встановити наявність газу.

Більше про безпечне ведення робіт на  https://pratsia.in.ua/

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)