Управління Держпраці консультує переселенців на базі Регіонального центру розвитку послуг

У рамках меморандуму про співпрацю між Управлінням Держпраці у Кіровоградській області та КП «Регіональний центр розвитку послуг» обласної ради проводиться консультування внутрішньо переміщених осіб.

Для полегшення адаптації переселенців у Центрі розміщено стенд з інформацією щодо напрямків роботи Управління Держпраці та контактів, за якими громадяни можуть звертатися за допомогою. Також фахівці Управління проводять безпосередні зустрічі з переселенцями на базі Центру.

 Одна із зустрічей відбулася за участю начальника відділу нагляду в АПК та СКС Ірини Чирви та начальника відділу з питань експертизи умов праці Олени Хіміч.

Присутніх поінформовано про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Для тих, хто хоче отримати роботу за кордоном, слід звернути увагу на наступну інформацію: торгівці людьми діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств. Також вони розміщують неправдиві оголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагають матеріально, щоб затягнути людину в боргову кабалу. Часто торгівцями живим товаром виявляються знайомі, причому значний відсоток серед них – жінки. Найчастішими формами експлуатації є нелегальна секс-індустрія, примусова праця, сурогатне материнство, втягнення в злочинну діяльність та примусове донорство.

Також фахівці обговорили питання охорони праці при працевлаштуванні та основні вимоги з організації здорових та безпечних умов праці роботодавцем.

Присутнім наголошено: як розпізнати та уникнути примусової праці та працювати безпечно можна детально дізнатись на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)