Інспектор проконсультував про безпеку робіт в електроустановках в умовах воєнного стану

Головний державний інспектор Павло Третяк під час заходу в медичному коледжі роз’яснив послідовність дій при виникненні нещасних випадків при роботах з електрообладнанням в умовах воєнного стану.     

Павло Третяк звернув увагу на додаткові вимоги розділу 3 «Правил будови електроустановок електрообладнання спеціальних електроустановок» НПАОП 40.1-1.32-01 щодо будинків і споруд, де зазначені обов’язкова вимога спрацювання автоматичного вводу резерву живлення, додаткові вимоги до освітлення прокладання кабельних ліній та автоматичного спрацювання аварійного освітлення.

 Фахівець загострив увагу на використанні працівниками електроінструменту та засобів індивідуального захисту, проведенні електротехнічних вимірів та випробувань.

На семінарі також роз’яснено основні вимоги нормативно-правових актів з безпечної експлуатації електроустановок, порядок отримання групи допуску електротехнологічним персоналом. Учасники обговорили проблемні питання із виконання занулення, заземлення та улаштування пристроями захисного відключення. Йшлося про особливості проведення експертних обстежень,  вимірів та випробувань електротехнічною лабораторією електрообладнання та заземлювальних  контурів на об’єктах  підприємства.

Семінар-нараду за ініціативи управління Держпраці у Кіровоградській області організував  інженер охорони праці Микола Яворський.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)