Триває планування гірничих робіт на 2022 рік

  В Управлінні Держпраці у Кіровоградській області під головуванням начальника  Управління Олександра Кухаренка триває  розгляд планів розвитку гірничих робіт та планів відбору води по підприємствах- надрокористувачах на 2022 рік. Розгляд проходить за участю завідувача сектору гірничого нагляду Юрія Деменського, посадових осіб Управління, керівників та спеціалістів підприємств.

 

   Свої плани на даний час представлено ПП «Новоукраїнський гранітний кар’єр», АТ «Кіровоградське рудоуправління», ТОВ «Компанія Кучеренко плюс», ТОВ ВКФ «ВЕЛТА», ВП "Знамянське кар'єроуправління" та інші.

Під час розгляду обговорювалось питання виконання виробничих показників, заявлених підприємствами у минулорічних планах розвитку гірничих робіт та обсяги виробництва, заплановані на 2022 рік.

Значну увагу приділено питанням своєчасного виконання заміни та капітальних ремонтів обладнання підвищеної небезпеки.

Звернено також увагу на організацію систематичного контролю за станом стійкості укосів відвалів та бортів кар’єрів з метою недопущення випадків їх обрушення. Обговорюючи проектні параметри гірничих робіт, підіймались питання відповідності параметрів робочих площадок, запобіжних та транспортних берм нормам проектування та вимогам Правил безпеки.

Актуальне питання для підприємств з відкритим способом видобутку - забезпечення ефективної організації відомчого контролю за безпечною експлуатацією  хвостосховищ, водозабірних та гідротехнічних споруд.  

Під час погодження розглянуто «Комплексні заходи по поліпшенню стану охорони праці» підприємств на наступний рік та плани щодо вдосконалення роботи по попередженню травматизму на виробництві.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)