У Центральноукраїнському національному технічному університеті обговорено заходи із запобігання виробничого травматизму

Головний державний інспектор Управління Держпраці в області Павло Третяк провів у Центральноукраїнському національному технічному університеті  семінар на тему: «Забезпечення виконання організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках підстанцій 10/0,4 кВ та кабельних ліній електромереж до та вище 1000 В».

 У семінарі взяли участь посадові особи з питань охорони праці, а також працівники навчального закладу. Учасників заходу ознайомлено з вимогами Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів та Правил улаштування електроустановок.

Проаналізовано причини нещасних випадків, які сталися під час виконання робіт в електроустановках працівниками навчального закладу.

Павло Третяк проінформував присутніх про звернув увагу на складання наряду-допуску,  об’єктивність проведення цільового інструктажу перед початком виконання робіт.

Обговорено проблемні питання, які виникають під час обслуговування та ремонту електроустановок споживача. Наголошено на особливостях проведення експертних обстежень, вимірів та випробувань електротехнічною лабораторією електрообладнання та заземлювальних   контурів   на  об’єктах  підприємства.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)