Проведена превентивна робота в КП «Чисте місто» Олександрійської міської ради

Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області Євгенія Стороженко провела превентивну роботу з працівниками Комунального підприємства «Чисте Місто» Олександрійської міської ради.

 Під час заходу роз’яснювались основні аспекти законодавства України, що регулюють питання охорони праці, промислової безпеки та трудових правовідносин працівників та роботодавця.  

Було наголошено на необхідності своєчасного проведення навчання та інструктажів з питань охорони праці, наявності та якості інструкцій за професіями та видами робіт, наявності дозволів на проведення робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, підготовці кадрів, організації і проведенню попередніх та періодичних медичних оглядів працівників і забезпеченню засобами індивідуального захисту.

Фахівець також зазначила, що важливу роль відіграє здійснення постійного контролю зі сторони адміністрації за дотриманням працівниками вимог нормативних актів з питань охорони праці, що дозволяє запобігти нещасним випадкам та професійним захворюванням, збереже життя і здоров’я працівників у процесі виконання трудових обов’язків.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)