Завершено планову перевірку ПАТ «Кіровоградграніт»

Завершено планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, а також ведення робіт, пов'язаних з геологічним вивченням, використанням та охороною надр, використанням і переробкою мінеральної сировини у Приватному акціонерному товаристві «Кіровоградграніт». Перевірка тривала з 21 вересня по 4 жовтня 2021 року.

  Комісією, під головуванням начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Олександра Кухаренка при перевірці розглянуто відповідність ведення гірничих робіт до погоджених планів розвитку на поточний рік, їх геолого-маркшейдерське забезпечення, електрогосподарство підприємства, об’єкти котлонагляду, технологічний транспорт, об’єкти підвищеної небезпеки та питання атестації робочих місць.

Керівництву підприємства вказано на недоліки, виявлені під час заходу контролю та на обов’язковість їх усунення у встановлені терміни. Основні порушення стосувались відповідності до вимог нормативно-правових актів експлуатації гірничо-транспортних робіт, електрообладнання, складів паливно-мастильних матеріалів тощо.

Терміни усунення порушень знаходяться на контролі інспекторського складу Управління.

На підприємстві роботами охоплено 395 працівників. Проведено атестацію робочих місць.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)