Проведено превентивний захід на Веселівському родовищі суглинків ТОВ «Кіровоградський завод будівельних матеріалів №1»

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський та головний державний інспектор цього сектору Олександр Погорілий провели нараду з питань промислової безпеки та охорони праці на Веселівському родовищі суглинків ТОВ «Кіровоградський завод будівельних матеріалів №1».

 Головне питання заходу - запобігання виробничим ризикам та заохочення до створення безпечних і здорових умов праці.

У заході взяли участь директор товариства Юрій Марущак, технічний директор Юрій Жаданов, головний гірник Олександр Миронюк та посадові особи підприємства.

Обговорено питання щодо виконання виробничих показників, передбачених погодженим планом розвитку гірничих робіт на 2021 рік. Особливу увагу приділено питанням своєчасного виконання заміни та капітальних ремонтів обладнання підвищеної небезпеки.

Акцентовано увагу на організацію систематичного контролю за станом стійкості укосів відвалів та бортів кар’єру з метою недопущення випадків їх обрушення.

Юрій Деменський розглянув питання щодо утримання в безпечному стані гірничих виробок, електробезпеки, надав методичну допомогу щодо забезпечення ефективного функціонування системи управління охороною праці у поєднанні з нарядною системою.

Олександр Погорілий зупинився на проведенні вогневих робіт у колодязях та закритих ємностях відповідно до вимог НПАОП 0.00-1.71-13 «Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями».

Присутнім надана інформація щодо профілактики інфікування коронавірусом COVID-19.

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 31.03.2021 № 669 (зареєстровано у Міністерстві юстиції 06.07.2021 за № 884/36506) затверджено  та введено в дію НПАОП 74.2-1.07-21 «Правила виконання маркшейдерських робіт під час розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин». У зв’язку із цим рекомендовано провести позачергове навчання та перевірку знань маркшейдера підприємства  нового нормативно-правового акту.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)