Для працівників Управління Держпраці проведено навчання з питань запобігання корупції на базі обласної бібліотеки ім. Чижевського

В рамках співпраці між Управлінням Держпраці у Кіровоградській області та Головним Управлінням ДПС в області на навчання з працівниками Управління було запрошено начальника Управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Інну Твердохліб, яка ознайомила присутніх зі змінами в податковому законодавстві.

 Так, з 21 липня 2021 року набрали чинності окремі норми Закону України від 15 червня 2021 року N 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», відповідно до якого внесено зміни, зокрема, до Податкового кодексу України в частині проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Інна Твердохліб детально розповіла про суб’єктів та об’єкти декларування, акцентувала на добровільність подання такої декларації. Крім того, податківець надала роз’яснення щодо особливостей отримання податкової знижки.

Учасники заходу виказали подальшу потребу у подальших запрошеннях на  навчання працівників апарату ДПС.

Пріоритетом у роботі Управління є подолання усіх видів корупційних проявів, чесна та прозора кадрова політика, оскільки випадки вчинення неправомірних дій негативно впливають на ефективність діяльності Управління, його імідж та ділову репутацію, а також на взаємовідносини з суб’єктами господарювання та фізичними особами, - наголосила головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко.

З цією метою з працівниками Управління на постійній основі проводяться антикорупційні навчання щодо вивчення вимог Закону України «Про запобігання корупції», під час яких наголошується на неприпустимість вчинення корупційних правопорушень та  про персональну відповідальність співробітників.

Під час навчання Ангеліна Мусієнко висвітлила тему: «Що потрібно для подолання корупції? Суб’єкти корупційних злочинів».

Метою заходу було доведення до відому працівників Управління  основних питань дотримання вимог антикорупційного законодавства України, профілактики та попередження корупційних проявів та правопорушень серед працівників Управління, опрацювання законодавчих змін у сфері запобігання і протидії корупції.

Доповідач акцентувала увагу на тому, що ефективна антикорупційна діяльність в Управлінні залежить не лише від роботи головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції, але і від повсякденної діяльності кожного працівника. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)