Відвідувачів обласної бібліотеки поінформовано про безпечність нехарчової продукції

Як впевнитись у безпечності нехарчової продукції розповів під час зустрічі із слухачами в обласній універсальній бібліотеці імені Дмитра Чижевського головний державний інспектор відділу з питань організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Кіровоградській області Станіслав Сітнік.

 Зустріч відбулась у рамках спільного проекту «Інформаційна платформа з питань праці». Проект створено цьогоріч для розширення контингенту з метою обізнаності щодо реалізації державної політики за напрямками дотримання законодавства про працю, охорони та гігієни праці.

Станіслав Сітнік поінформував присутніх про види продукції, що підлягає ринковому нагляду Держпраці. Інспектор загострив також увагу на тому, як технічний регламент законодавчо нормується і визначає характеристики продукції або пов’язані з нею процеси чи способи виробництва, зупинився на вимогах до послуг, включаючи відповідні положення, дотримання яких є обов’язковим.

Безпечною вважається продукція, яка за звичайних або обґрунтовано передбачуваних умов використання не становить жодного ризику або мінімальний, зумовлений використанням товару, який вважається прийнятним і не створює загрози суспільним інтересам. При визначенні безпечності обов’язково враховуються характеристики продукції (у тому числі її складу, упаковки, вимог щодо встановлення і технічного обслуговування); впливу продукції на іншу, якщо вони будуть використовуватися разом; попередження, що містяться на етикетці продукції, в інструкції з її використання та знищення тощо; застереження щодо споживання чи використання продукції певними категоріями населення (дітьми, вагітними тощо).

Інспектор підкреслив, що  при придбанні нехарчової продукції варто перевіряти наявність знака відповідності технічним регламентам в формі незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)