Працівники потрапили в аварію через неналежний стан дороги

9 квітня 2019 року о 08 год. 35 хв працівники ТОВ "Куцівське зернозберігальне підприємство", водій Василь Бойко, лаборанти Олена Гришко та Дмитро Спатаренко рухались в напрямку с.Куцівки трасою Кропивницький - Кривий Ріг  на мікроавтобусі «Рута-25», що належеть підприємству. За 300м від повороту на с.Куцівку автомобіль потрапив в дорожньо-транспортну пригоду. Троє працівників отримали травми різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані.

 Вивчивши обставини нещасного випадку, надані матеріали та опитавши свідків спеціальна комісія дійшла висновку, що ДТП згідно з п.п. 1 п. 15 (виконання потерпілим трудових (посадових) обов’язків за режимом роботи підприємства, у тому числі у відрядженні) Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого Постановою КМУ від 30 листопада 2011 р. №1232, що відповідає п.п 1 п. 52 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337, вважається таким, що пов'язаний з виробництвом, акт Н-1 береться на облік товариством з обмеженою відповідальністю "Куцівське зернозберігальне підприємство" (25006, Кіровоградська обл., м. Кропивницький, вул. Шевченка, 6/2).

Комісія провела зустріч з потерпілими Бойком, Гришко та Спатаренком з метою розгляду питань щодо розв’язання соціальних проблем, які виникли внаслідок нещасного випадку та роз’яснення їх прав, відповідно до діючого законодавства у зв’язку із настанням нещасного випадку.

Відповідно до листа від 11.07.2019 №3427/27-19 в провадженні відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Кіровоградській області знаходились матеріали кримінального провадження за фактом даної ДТП за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

В кінцевому результаті, згідно з даними, отриманими в ході досудового розслідування та висновків проведених судових експертиз слідує, що в діях водіїв транспортних засобів, які потрапили в ДТП порушення Правил дорожнього руху не вбачаються, а мають ознаки адміністративного правопорушення у зв’язку із неналежним утриманням автомобільної дороги Н-23 «Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя».

31 травня 2019 року внесено постанову про закриття кримінального провадження за вищевказаним фактом на підставі п. 2 ч.1 ст. 284 КПК України.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)