Свідомість працівників та роботодавців щодо переваг легального працевлаштування зростає

  У результаті, кількість застрахованих осіб з початку 2018  року зросла  більш як на 428 тисяч.

Найбільше зростання застрахованих  осіб демонструють місто Київ, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Вінницька та Київська області. За видами економічної діяльності найбільше зростання спостерігається у сфері роздрібної торгівлі.

За даними ДФС,  у листопаді 2018 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 18,6 млрд грн. Порівняно з листопадом 2017 року цей показник зріс на 2,7млрд грн, або на   17%.

Протягом січня – листопада 2018 року надходження  єдиного внеску становили 202,3 млрд грн  – це на 41,4 млрд грн, або на 25,7% більше за аналогічний самий період минулого року.

Пріоритетним напрямом роботи Держпраці і надалі залишається легалізація трудових відносин громадян. Адже офіційне працевлаштування – це право на соціальне забезпечення у разі тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання,  а в майбутньому – гідна пенсія.

Як свідчить статистика, роботодавці теж усвідомлюють переваги функціонування в законодавчому полі і роблять свій вибір на користь легальної праці.

 

Джерело:dsp.gov.ua

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)