В Добровеличківській райдержадміністрації обговорено вимоги законодавства про працю

Другого лютого поточного року у відділі освіти, молоді та спорту Добровеличківської державної адміністрації головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Василь Матвієнко надав роз’яснення вимог трудового законодавства.

 У ході заходу розглянуто питання стану дотримання законодавства про оплату праці, рівень оплати, своєчасність її виплати та порядок проведення індексації заробітної плати.

Фахівець надав роз’яснення, що виплата заробітної плати проводиться в першочерговому порядку після сплати обов’язкових платежів, регулярно в робочі дні у строки, встановленні колективним договором або нормативним актом роботодавця, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

У відділі освіти заробітна плата перераховується на особисті карткові рахунки працівників, при цьому було наголошено, що при укладенні трудових договорів в обов’язковому порядку потрібно брати з працівників письмові заяви з зазначенням реквізитів банківських установ і особистих рахунків працівників. Вище зазначені дії проводяться для того щоб бухгалтерія мало змогу своєчасно, без порушень строків перерахувати заробітну плату працівникам.

Також роз’яснено присутнім процедуру та умови звільнення працівників з роботи. Вказано на відповідальність за порушення законодавства про працю та інших нормативно-правових актів роботодавцям.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)