На семінарі обговорили актуальні питання законодавства про працю

   За ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області для працівників ТОВ „Автошкола Світлофор-К” проведено семінар з питань додержання вимог чинного законодавства про працю.

    Основну увагу головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Іван Понуренко зосередив на змінах та доповненнях до Законів України «Про оплату праці», «Про відпустки», «Про індексацію грошових доходів населення», а також «Кодексу законів про працю України».

   Фахівець проінформував про певні зміни у законодавстві про працю. Зосередив увагу на недопустимості та можливі правові наслідки щодо використання робочої сили з порушенням чинного законодавства про працю, а також роз’яснено важливість належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

    Проінформував про особливості індексації грошових доходів громадян, порядку нарахування і виплати середньомісячної заробітної плати у всіх випадках її збереження.

   Акцентував увагу на важливості складання та додержання правил внутрішнього трудового розпорядку на підприємстві. Зазначив, що трудовий розпорядок визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку, які затверджуються трудовими колективами за поданням власника або уповноваженого ним органу i профспілкового комітету на основі типових правил. Всі працівники повинні обов’язково бути ознайомлені з даними правилами.

   Наголосив, що взаємодія між найманим працівником і роботодавцем базується на принципах прозорості громадянського суспільства.

       На поставлені питання учасників заходу надав вичерпні відповіді.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)