Виявлено використання нелегальної праці у підприємця, що займався ремонтом комп’ютерів

 Управлінням Держпраці у Кіровоградській області проведено інспекційне відвідування з питання оформлення трудового договору в одного з фізичних осіб – підприємців м. Кропивницького, який займається ремонтом комп’ютерної техніки і телевізорів.

    Раніше до Управління надійшла інформація від потерпілої особи про те, що колишній працівник даного комп’ютерного сервісу, який працював нелегально, привласнив отриману для ремонту техніку.

   В ході інспекційного відвідування встановлено, що інший майстер з ремонту комп’ютерної техніки дійсно працює у фізичної особи – підприємця без укладення трудового договору, а отже, і без договору про матеріальну відповідальність. 

  За  результатами інспекційного відвідування матеріали передані до правоохоронних органів. ФОП загрожує штраф у розмірі 60 тисяч гривень.

  Управління Держпраці у Кіровоградській області нагадує роботодавцям, що використання неоформленої найманої праці тягне за собою відсутність контролю над виконанням працівниками роботи і може призвести до псування ділової репутації та збитків. Офіційне працевлаштування допомагає залучити та втримати досвідчених і висококваліфікованих фахівців.

 Пам’ятайте, що споживачі надають перевагу бізнесу, який працює чесно і відкрито.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)