Завдяки роботі державного інспектора офіційно оформлено двох працівниць, одна з яких неповнолітня

Інспектор праці Сергій Терещенко разом з представниками міської ради та поліцією під час роз’яснювальної роботи в одному із магазинів Долинської встановив невідповідність кількості оформлених працівників, за яких сплачуються страхові внески, та фактично працюючих продавців.

У квітні фахівець Управління провів інспекційне відвідування у фізичної особи-підприємця, що здійснює діяльність з роздрібної торгівлі хлібобулочними та кондитерськими виробами у зазначеному магазині.

Під час відвідування встановлено, що взято на роботу двох продавчинь, одна з яких неповнолітня, без належного оформлення трудових відносин.

 Через кілька годин фізична особа – підприємець надала накази, трудові договори, повідомлення до ДПС про прийняття на роботу та письмові пояснення щодо працевлаштування продавців. Трудові договори були заключені під час інспекційного відвідування.

Однак, мали місце порушення вимог ст.21 та ст.24 КЗпП України, тому відносно підприємця складено адмінпротокол за ч.3 ст.41 КУпАП, який передано до місцевого суду. У разі повторного порушення трудового законодавства ФОП, як платник єдиного податку може обійтись не лише попередженням, а й сплатити фінансові санкції.

Памятайте, задекларована праця – це запорука стабільності та соціальних гарантій.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)