У КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради» обговорено правила експлуатації кисневого обладнання

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області Лілія Трубчанінова провела превентивний захід щодо попередження нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради».

 Лілія Трубчанінова ознайомила відповідальних осіб з Методичними рекомендаціями Держпраці щодо безпечної експлуатації кисневого медичного обладнання у закладах охорони здоров’я та інших суб’єктах господарювання, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, зосередила увагу на вимогах безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання.  

Також інспектор наголосила на виконанні вимог «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» щодо монтажу (демонтажу), ремонту та модифікації (реконструкції та модернізації), а також обслуговування обладнання під тиском; супроводження експлуатаційною документацією обладнання під тиском та маркування; розміщення обладнання під тиском; до балонів для стиснених, зріджених і розчинених газів. Окрему увагу було приділено механізму здійснення аварійної зупинки обладнання під тиском, випадкам негайної зупинки.

Лілія Трубчанінова також зупинилась на вимогах до безпечного транспортування, навантаження і розвантаження кисневих балонів, їх зберіганні та експлуатації, вимогах експлуатації систем подачі кисню, а також безпеки праці при експлуатації медичної техніки в установах охорони здоров’я.

Інспектор зазначила, що у закладі, який експлуатує кисневі балони чи кисневі трубопроводи, повинні бути відповідні інструкції з охорони праці з урахуванням конкретних умов їх експлуатації; забезпечено належні умови їх зберігання, експлуатації, утримання у справному стані; призначено відповідальних за справний стан і безпечну експлуатацію кисневих трубопроводів, посудин, що працюють під тиском та за транспортування, здачу під наповнення і отримання наповнених балонів.

  Також проаналізовано стан виробничого травматизму та наведенні приклади типових порушень, які призводять до виробничих травм при експлуатації обладнання, що працює під тиском.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)