Фахівці Управління аналізують вірогідність виникнення нещасних випадків на виробництві через використання несертифікованої продукції

Фахівці відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області проводять аналіз матеріалів розслідування нещасних випадків, які могло спричинити використання нехарчової продукції, що не відповідає технічним регламентам.

 Так, на одному із підприємств Кропивницького працівник отримав травму ока, виконуючи роботу в захисних окулярах. З метою встановлення ланцюга постачання продукції фахівці провели вивчення наявної на підприємстві документації та направили листа Головному управлінню Держпраці у Дніпропетровській області для вжиття заходів до розповсюджувача продукції, зареєстрованого у м. Дніпрі. Заплановано проведення перевірки зазначеного підприємства.

На інше підприємство направлено листа для надання документів на рукавички, які були на потерпілому під час отримання травми. До Управління надійшли необхідні документи (сертифікат, декларація про відповідність та видаткова накладна) і вони відповідають всім вимогам технічних регламентів.

Посадові особи відділу проводять активну роз’яснювальну роботу щодо відповідності засобів індивідуального захисту, зокрема, робочого одягу.

Протягом січня-березня 2021 року проведено 31 інформаційно-роз’яснювальний захід.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)