У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги проведене лекційне заняття

 6 квітня головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Бутенко провела лекційне заняття з питань дотримання вимог охорони праці та профілактики виробничого травматизму із технічними та медичними працівникамиКНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1( м. Кропивницький).

    Враховуючи те, що лікувальні заклади є установами великої кількості скупченості людей різного віку, увагу аудиторії було зосереджено на застосуванні засобів індивідуального захисту у зв’язку із поширенням захворюваності на COVID-19, розробленні та впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму, посиленні контролю за станом охорони праці, забезпеченні дотримання законодавчих та нормативно-правових актів.

Обговорено також профілактику падіння у закладах соціально-культурної сфери. Серед основних моментів, на які слід звертати увагу, щоб уникнути падіння, є стан взуття, фактор залишкової вологості поверхні, позначення небезпечних ділянок, які можуть стати причиною нещасного випадку. До предметів, що розміщені на висоті, повинен бути вільний доступ без ухилів. За необхідністю слід користуватись стрем’янками, які мають бути справними й безпечними. При цьому не можна використовувати стільці, столи, інші випадкові предмети.

      Тож основним завданням інженера з охорони праці закладу є оцінка ризиків  небезпечних чинників у виробничому процесі та недопущення травматизму його учасників.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)