На контролі посадових осіб Управління - відповідність засобів індивідуального захисту, обладнання, що працює під тиском, знаки безпеки та здоров’я працівників

Відповідно до завдань, покладених на відділ організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці протягом І кварталу 2021 фахівці провели перевірки характеристик нехарчової продукції на відповідність вимогам технічних регламентів, які відносяться до сфери відповідальності Держпраці. Перевірялись засоби індивідуального захисту; обладнання, що працює під тиском; знаки безпеки та здоров’я працівників.

 Взято учать у 16 планових перевірках суб’єктів господарювання області та 1 позаплановій перевірці спільно з представниками СБУ товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснює діяльність, пов’язану з роздрібною торгівлею пальним. Під час перевірки встановлено, що суб’єкт господарювання не забезпечив встановлення визначених Технічним  регламентом знаків безпеки і захисту здоров’я працівників.

Посадові особи відділу провели 12 перевірок характеристик нехарчової продукції у її розповсюджувачів, яка розміщена в торговельних та складських приміщеннях: 7 суб’єктів господарювання отримали рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Складено 20 рішень щодо формальної невідповідності 139 одиниць продукції вимогам загальної безпечності нехарчової продукції: котли, вогнегасники, гнучка підводка, арматура водопровідна, рукавички захисні, пояс запобіжний, щиток зварювальника.

Станом на 01 квітня 2021 року на виконання винесених рішень посадових осіб відділу знято з реалізації 7 одиниць рукавичок захисних та 59 одиниць гнучкої підводки, котел повернуто виробнику продукції.

Перевірено близько 15000 одиниць продукції, на відповідність вимогам  технічних регламентів.  

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)