Завдяки роботі інспекторів праці погашено заборгованість із зарплати, що обраховувалась спочатку мільйонами, а потім сотнями тисяч гривень

У грудні минулого року до Управління Держпраці звернулись працівники одного із  підприємств Світловодська із скаргою на невиплату заробітної плати. Під час інспекційного відвідування інспектори праці з’ясували, що на підприємстві існує заборгованість із заробітної плати перед 105 працівниками на суму більше двох мільйонів гривень.

 За результатами відвідування матеріали з ознаками кримінального злочину були передані до Національної поліції, а керівнику підприємства вручено припис на усунення виявленого порушення.

У лютому 2021 року проведено ще одне інспекційне відвідування щодо контролю виконання припису. З’ясувалося, що заборгованість дещо менша, але продовжує існувати: підприємство винне 629, 9 тис. грн 101 працівнику. За результатами цього відвідування на підприємство накладені фінансові санкції у сумі трьох мінімальних зарплат – 24 тисячі гривень., керівник притягнутий до адміністративної відповідальності.

Станом на сьогодні дана заборгованість погашена повністю.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)