З працівниками ПП «БУР-СЕРВІС» проведено нараду щодо вимог безпеки під час бурових робіт

Головний державний інспектор сектору гірничого нагляду Управління Держпраці в області Олександр Погорілий провів нараду з питань промислової безпеки та охороні праці у ПП «БУР-СЕРВІС». У заході взяли участь головний інженер Андрій Яровий та головні спеціалісти підприємства.

Інспектор акцентував увагу присутніх на дотриманні вимог нормативних документів з охорони праці та створенні безпечних умов праці на кожному робочому місці.

Розглянуті питання дотримання вимог безпеки під час проведення бурових робіт відповідно до вимог «Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом» НПАОП 0.00-1.24-10.

Бурові роботи необхідно проводити відповідно до технологічних інструкцій, розроблених підприємством для кожного способу буріння. Кожну свердловину, діаметр устя якої перевищує 250 мм, після закінчення буріння необхідно перекрити. Ділянки пробурених свердловин слід огороджувати попереджувальними знаками.

Буровий верстат необхідно встановлювати на спланованому майданчику уступу поза призмою обвалення, а під час буріння першого ряду розташовувати так, щоб гусениці верстата знаходились від бровки уступу на відстані не менше ніж 2 м, а його повздовжня вісь була перпендикулярна до бровки уступу.

Присутні отримали вичерпні відповіді на запитання.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)