Фахівці відділу нагляду в АПК та СКС продовжують роз’яснювальну роботу з питань належного оформлення трудових відносин

  Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області Лілія Трубчанінова провела роз’яснювальну роботу з працівниками торгівельних закладів центральної частини м. Кропивницького з питань додержання трудового законодавства.

 Роботодавців та працівників поінформовано про основні засади здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про працю, та особливостями застосування заходів впливу у випадку виявлення порушень трудового законодавства.

 Особливу увагу було приділено інформуванню роботодавців про необхідність дотримання вимог законодавства про працю у частині належного оформлення трудових відносин, оплати праці найманих працівників, забезпечення їх прав на здорові та безпечні умови праці, відпочинок, загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

   У зв’язку із поширенням захворюваності на коронавірус керівникам закладів торгівлі, приватним підприємцям, фізичним особам-підприємцям та персоналу проведено роз’яснювальну роботу щодо обов’язкового застосування індивідуальних засобів захисту, профілактики та реагування на виявлення у працівника симптомів захворювань на гостре респіраторне захворювання.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)