Під час наради в КП «Чисте місто» обговорено питання щодо безпечного проведення робіт

За ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області у комунальному підприємстві «Чисте місто» Олександрійської міської ради відбулась консультативна нарада з питань охорони праці та трудового законодавства. У роботі наради взяли участь  головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, страховий експерт з охорони праці Олександрійського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області Ігор Губко, директор Комунального підприємства «Чисте місто» Олександрійської міської ради Андрій Яценко, інженер з охорони праці Світлана Хомякова, інші посадові особи підприємства.

   Директор підприємства доповів присутнім про проблемні питання, які виникають при підготовці робіт з благоустрою міста, організацію їх безпечного проведення.

Фахівці Управління та Фонду звернули увагу на основні вимоги нормативно-правових актів з охорони праці при виконанні робіт підвищеної небезпеки у даній галузі, дотримання законодавства про працю та про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, оформлення трудових відносин, а також виконання роботи на підставі цивільно-правової угоди, яка містить ознаки трудового договору. Озвучили наслідки, які виникають при порушенні даних законодавчих актів.

Особлива увага приділена оформленню нарядів-допусків при виконанні робіт підвищеної небезпеки, забезпеченню працівників засобами індивідуального захисту, організації і проведенню попередніх та періодичних медичних оглядів осіб, які працюють у важких та шкідливих умовах праці, професійному добору, навчанню та перевірці знань з питань охорони праці, проведенню усіх передбачених видів інструктажів з охорони праці. Провели аналіз стану виробничого травматизму в місті Олександрії, та Олександрійському районі в 2020 році. Навели приклади типових порушень, які приводять до виробничих травм при виконанні робіт на висоті, при експлуатації автотранспорту та бензопил (електропил) і косарок.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)