Третій апеляційний адміністративний суд підтримав правову позицію Управління під час винесення постанови про накладення адмінстягнення

Під час інспекційного відвідування одного із підприємств у м. Олександрії інспектор праці Управління Держпраці в області виявив порушення стосовно несвоєчасного проведення розрахунків із заробітної плати з працівниками.

 За результатами відвідування винесено припис про усунення виявлених порушень законодавства про працю, за яким було зобов`язано забезпечити дотримання періодичності строків виплати заробітної плати всім працівникам товариства, строків розрахунку при звільненні, порядок оплати відпусток. Повторним відвідуванням встановлено невиконання припису. У подальшому складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення та накладено на керівника підприємства стягнення у вигляді штрафу.

Голова правління підприємства не погодився з результатами відвідування і звернувся до Олександрійського міськрайонного суду з позовом до Управління про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення. Суд першої інстанції відмовив позивачу в задоволенні адмінпозову.

 Тоді позивач звернувся зі скаргою до Третього апеляційного суду.

Надаючи юридичну оцінку спірним правовідносинам, що виникли між сторонами у справі, колегія суддів визнала, що суд першої інстанції вірно застосував норми матеріального та процесуального права. Постанова суду касаційному оскарженню не підлягає.

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)