В СФГ Бещасний наголошено на дотриманні правил безпеки під час сільгоспробіт у та відповідальності за порушення трудового законодавства

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Дерев’янко провів профілактичну нараду в СФГ Бещасний А.А (Олександрійський район) з питань безпечного проведення весняно-польових робіт.

 Окрему увагу інспектор звернув на проведення  інструктажів з охорони праці на робочих місцях, проходження медоглядів, перевірку  знань працівників та допуск їх до самостійної роботи, забезпечення  спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Наголошено на необхідності перед початком весняно-польових робіт скласти технологічну карту робіт, до якої включити усі аспекти виробничих операцій, у тому числі і по охороні праці.

Інспектор також надав інформацію про відповідальність керівників за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору та наявність заборгованості із виплати заробітної плати, а також про обов’язковість застосування засобів індивідуального захисту у зв’язку із поширенням захворюваності на COVID-19.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)