У ТОВ «Універмаг Центральний» відбулась консультативна нарада з охорони праці та з питань додержання трудового законодавства

У Світловодську за участю головних державних інспекторів Управління  Держпраці у Кіровоградській області Інни Кривенко та Анатолія Шумейка відбулась консультативна нарада з питань охорони праці та трудового законодавства для шістнадцяти фізичних осіб - підприємців, які здійснюють свою підприємницьку діяльність у ТОВ «Універмаг Центральний».

 Фахівці Управління надали інформацію про вимоги нормативно – правових актів з охорони праці щодо безпечного виконання вантажно - розвантажувальних робіт, організації проведення інструктажів працівників та допуск їх до самостійної роботи. Наводились приклади типових порушень, які призводять до виробничих травм. Нагадано про порядок проведення медичних оглядів, які визначені в додатках 4 та 5 «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», який затверджений Наказом МОЗ України № 246 від 21.05.2007.

Проінформовано про форми та наслідки незадекларованої праці. Інспектори наголосили на обов’язковому застосуванні засобів індивідуального захисту у зв’язку із поширенням захворюваності на коронавірус.

 

 

 

       

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)