Під час семінару у ВП "Канал Дніпро-Інгулець" обговорено проведення випробувань електроустановок з подачею підвищеної напруги від стороннього джерела струму

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів семінар з питань дотримання заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках напругою понад 1000В для працівників відокремленого підрозділу "Канал Дніпро-Інгулець" Управління каналів річки Інгулець.

  Під час заходу наголошено на виконанні у встановленому порядку організаційних та технічних заходів безпеки,  згідно з НПАОП 40.1-1.21-98  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів».

Обговорено питання щодо проведення випробувань електроустановок з подачею підвищеної напруги від стороннього джерела струму. Наголошено, що випробування провадяться бригадами у складі не менше двох працівників, з яких керівник робіт повинен мати групу IV, а інші – групу III.

Проведення випробувань можуть виконувати тільки працівники, які пройшли спеціальну підготовку і перевірку знань схем випробувань і правил в обсязі даного розділу та мають практичний досвід проведення випробувань в умовах діючих електроустановок, одержаний в період стажування тривалістю не менше 1 місяця під контролем досвідченого працівника з групою III. Вказана перевірка провадиться одночасно з загальною перевіркою знань цих Правил безпеки в ті ж терміни і тією ж комісією з включенням до її складу спеціаліста з випробування устаткування, який має V групу з електробезпеки, під час перевірки знань працівників, які проводять випробування в електроустановках напругою понад 1000 В, і групу IV – під час перевірки знань працівників, які проводять випробування в електроустановках напругою до 1000 В, про що робиться відповідний запис в посвідченні і в журналі.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)