У Гайвороні триває роз’яснювальна робота щодо переваг офіційного працевлаштування

Фахівці Управління продовжують інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо детінізації ринку праці у сфері торгівлі.  

 

Державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів  Валентина Ульяніна відвідала  ФОП  Омельчук О.В., ФОП Стецюк А.В., ФОП  Ящук Н.П. (Гайворон).

Роботодавців та працівників поінформовано про основні засади здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про працю, ознайомлено із процедурою проведення інспекційних відвідувань, а також із особливостями застосування заходів впливу у випадку виявлення порушень трудового законодавства.

Особливу увагу було приділено інформуванню роботодавців про необхідність дотримання вимог законодавства про працю у частині належного оформлення трудових відносин, оплати праці найманих працівників, забезпечення їх прав на здорові та безпечні умови праці, відпочинок, загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Оскільки з найманими працівниками досить часто укладаються цивільно-правові договори, а не належні трудові, то роботодавців також було ознайомлено із правовою суттю таких договорів та основними відмінностями між їх укладанням.

Особливу увагу звернуто на дотримання державної соціальної гарантії в оплаті праці найманих працівників.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)