Завершено планову перевірку філії обласного управління АТ «Ощадбанк»

Згідно з Планом заходів зі здійснення державного нагляду Державної служби України з питань праці на 2021 рік Управлінням Держпраці в області завершено перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці Філії Кіровоградського обласного управління публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

 За підсумками перевірки з керівником управління Оленою Семенякою підписано акт перевірки суб’єкта господарювання (виробничого об’єкта) на 53 порушення та вручено припис про їх усунення.

Основні порушення стосувались відсутності декларації відповідності матеріально-технічної бази на роботи підвищеної небезпеки, експлуатацію устатковання напругою понад 1000 В та роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000 В і в зонах дії струму високої частоти; непроведення для працівників відділень спеціального навчання з питань охорони праці (НПАОП 0.00-1.62-12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті», НПАОП 0.00-1.15-07 «Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті», НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»). Також, в котельнях, де можливе виділення пилу та небезпечних газів, відсутня система вентиляції, не повірені манометри трубопроводів подачі води в опалювальні водогрійні котли. Працівники апарату інкасації не пройшли обов’язковий періодичний медичний огляд відповідно до «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», затвердженого Наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246.

За наслідками перевірки притягнуто до адміністративної відповідальності 2 посадових осіб.

Усунення порушень вимог законодавства з охорони праці знаходиться на контролі Управління Держпраці у Кіровоградській області.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)