У КП «Онуфріївка – Теплокомуненерго» відбулася нарада з питань безпечної експлуатації опалювальних котлів

У КП «Онуфріївка – Теплокомуненерго» відбулася тематична нарада щодо стану та безпечної експлуатації обладнання, яке працює під тиском (опалювальних котлів). У її роботі взяли участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, директор підприємства Юрій Ричкота інші працівники.

 Анатолій Шумейко надав присутнім інформацію про вимоги  нормативно - правових актів з охорони праці до  суб`єктів господарювання, які здійснюють експлуатацію опалювальних котелень, теплових пунктів, тепловикористовувальних установок. Інспектор звернув увагу на організацію проведення технічного опосвідчення, обслуговування та своєчасного ремонту котлів, організацію перевірки справності схеми і приладів автоматики безпеки котлів та порядок перевірки справності дії запобіжних клапанів, проведення налагоджувальних робіт, виконання персоналом виробничих інструкцій, проведення протиаварійних тренувань з персоналом котелень.

На нараді проаналізовано нещасні випадки, які траплялись при експлуатації обладнання, що працює під тиском та розглянули заходи із їх запобігання.

Також звернуто увагу на дотримання законодавства про працю.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)