Фахівець Управління взяла участь в обговоренні проєкту антикорупційної програми на 2020-2022 роки

28 грудня 2020 року головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко взяла участь у публічному громадському обговоренні проєкту Антикорупційної програми Національного агентства з питань запобігання корупції на 2020-2022 роки.

 Захід організувала і провела головний спеціаліст Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції Світлана Луцюк. Для участі у публічному обговорені запрошено представників Трансперенсі Інтернешнл, громадськості, уповноважених осіб з питань запобігання корупції та інших осіб.

Обговорення відбулося у форматі онлайн-вебінару на платформі Zoom.

Під час обговорення найперше розглядалися письмові пропозиції щодо Антикорупційної програми,  які направлялися до Національного агентства з питань запобігання корупціїу письмовому вигляді до 27 грудня 2020 року. 

Ведуча заходу зазначила,  що Антикорупційна програма Національного агентства з питань запобігання корупції на 2020 – 2022 роки (Антикорупційна програма) розроблена на виконання вимог п. 3 ч. 5 ст. 171, ст. 19 Закону України «Про  запобігання корупції».

Світлана Луцюк акцентувала увагу учасників заходу на тому, що метою Антикорупційної програми є запровадження комплексу додаткових заходів щодо запобігання, виявлення та протидії корупції у діяльності Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції, розроблених з урахуванням ідентифікованих корупційних ризиків.

При розробці Антикорупційної програми Національне агентство з питань запобігання корупції керувалося вимогами ст. 171 Закону України «Про  запобігання корупції», Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02.12.2016 № 126, розділу ІІ Порядку підготовки, подання антикорупційних програм на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції від 08.12.2017  № 1379. А також, враховано Рішення Конституційного Суду України від 27.10.2020 № 13-р/2020.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)