В ході перевірки КНП «Голованівська центральна районна лікарня» наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації кисневих балонів

На виконання доручення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Назаренка від 09 грудня 2020 року № 01-26/190/0.1 щодо фактів неналежного використання кисню медичного в КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської районної ради, наказом в. о. директора підприємства Олени Брижатюк від 09 грудня 2020 року № 277 було створено комісію для проведення службового розслідування, в якій взяв участь фахівець Управління Держпраці у Кіровоградській області .

  За результатами перевірки, комісією встановлено, що у КНП «Голованівська центральна районна лікарня» вимоги щодо транспортування, зберігання та використання кисню медичного дотримуються. Факт знаходження кисневих балонів безпосередньо у палаті з хворими є одиничним випадком. За вчиненні дії відповідальну особу за використання кисневих балонів, брата медичного - анестезиста притягнено до дисциплінарної відповідальності та повідомлено про заборону таких дій в подальшому.

  В ході перевірки фахівець Управління надав посадовим особам медичної галузі району та КНП «Голованівська ЦРЛ» рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів, кисневих трубопроводів у закладах охорони здоров’я та інших суб’єктах господарювання. Ознайомив з основними вимогами безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками, Правилами охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, іншими нормативно-правовими актами з охорони праці. Наголосив на необхідності підготовки персоналу для обслуговування кисневого обладнання та зазначив, що з превентивною метою відповідальній особі варто провести позаплановий інструктаж працівникам, які обслуговують кисневі балони.

   

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)