Проведено планову перевірку в КП «Житлогосп»

Управлінням Держпраці в області проведено планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки в КП «Житлогосп» (м. Олександрія).

Під час перевірки виявлено ряд порушень нормативно-правових актів з охорони праці. Зокрема, до роботи допускаються працівники, у тому числі посадові особи, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці; відсутні положення про службу охорони праці, служба охорони праці; на підприємстві не розроблені інструкції для всіх видів робіт та для використання всіх інструментів та пристроїв; відсутній журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці та інші.

Також перевіркою встановлені порушення, які стосуються експлуатації ліфтів та ліфтового господарства. Основне, що після закінчення граничного строку експлуатації не проведено експертне обстеження та позачерговий  технічний огляд  пасажирським ліфтам.  

Згідно з «Правилами будови і безпечної експлуатації ліфтів» та «Порядком проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», експлуатація ліфтів, яким не проведено експертне обстеження та позачерговий технічний огляд забороняється. У зв’язку з виявленням порушень, керівника підприємства попереджено про необхідність негайного зупинення експлуатації  пасажирських ліфтів, яким не проведено експертне обстеження та позачерговий технічний огляд.

За результатами перевірки складено акт та видано обов’язковий до виконання припис.  Керівника комунального підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)