Фахівець Управління взяла участь у комісії щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час вивільнення працівників

14 грудня головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в області Олена Коломійчук взяла участь у засіданні Комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників, що відбулося у Голованівській райдержадміністрації.

 На засіданні були присутні запрошені керівники установ та підприємств, в яких передбачається масове вивільнення працівників. Зокрема, Територіального центру соціального обслуговування Голованівського району, Голованівського районного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, ТОВ «Голованівське ХПП».

Заслуховувалися питання щодо причин вивільнення працівників та шляхи щодо зменшення негативних наслідків масового вивільнення.

Олена Коломійчук наголосила, що скорочення чисельності або штату працівників допускається виключно у разі наявності змін в організації виробництва і праці. Також зазначила, що при звільненні працівників унаслідок змін в організації виробництва та праці не стільки важливо, що саме сталося — скорочення чисельності чи скорочення штату, скільки те, чи дотримано встановлений порядок вивільнення працівників у цьому разі.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)