Фахівець Управління взяв участь у семінарі з питань безпечної експлуатації електроустановок та електрообладнання

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк взяв участь у семінарі з питань безпечної експлуатації електроустановок та електрообладнання, який проведено за ініціативи керівництва Комунального підприємства «Міська стоматологічна поліклініка» Олександрійської міської ради.

 Під час спілкування з працівниками підприємства Павло Третяк роз’яснив послідовність дій при виникненні нещасних випадків на виробництві, а також, які пільги та компенсації можуть отримати потерпілі.

Інспектор зосередив увагу на додаткові вимоги до освітлення прокладання кабельних ліній та автоматичного спрацювання аварійного освітлення, зазначені у «Правилах будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних електроустановок» НПАОП 40.1-1.32-01.

Павло Третяк також обговорив питання стосовно використання працівниками електроінструменту та засобів індивідуального захисту, проведення електротехнічних вимірів та випробувань, роз’яснив основні вимоги нормативно-правових актів з безпечної експлуатації електроустановок.

Обговорено також проблемні питання із виконання занулення, заземлення та улаштування пристроями захисного відключення. Наголошено на особливостях проведення експертних обстежень, вимірів та випробувань електрообладнання та  заземлювальних  контурів на об’єктах  підприємства.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)