Розгляд планів розвитку гірничих робіт на 2021 рік продовжено у ПАТ «Кіровоградграніт» та ТОВ «ЕЛГРАН»

Під головуванням начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Олександра Кухаренка проведено розгляд планів розвитку гірничих робіт на 2021 рік кар’єрів ПАТ «Кіровоградграніт» та  ТОВ «ЕЛГРАН». У заході також взяли участь перший заступник начальника Управління Віталій Заніздра, завідувач сектору гірничого нагляду Юрій Деменський, директор ДП «Кіровоградський експертно-технічний центр» Володимир Береславський.

   Генеральний директор ПАТ «Кіровоградграніт» Юрій Кайдаш надав інформацію щодо діяльності кар’єрів підприємств  у 2020 році та плани на майбутній рік. Перший заступник генерального директора ТОВ «ЕЛГРАН» Сергій Кучкін поінформував про стан дії впровадженої на підприємствах системи управління охороною праці у поєднанні з нарядною системою та шляхи підвищення ефективності її функціонування.

Під час розгляду також обговорювалось виконання виробничих показників, заявлених підприємствами у минулорічних планах розвитку гірничих робіт. Представники підприємств звітували про виконання минулорічних протокольних рішень. Розглянуто плани щодо вдосконалення роботи із попередження травматизму на виробництві та «Комплексні заходи із поліпшення стану охорони праці» на наступний рік. Особливу увагу приділено питанням своєчасного виконання заміни та капітальних ремонтів обладнання підвищеної небезпеки.

  На нараді було розглянуто стан готовності підприємств до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років, своєчасне проведення ремонтів приміщень для обігріву працівників підприємств, утеплення кабін основного гірничотранспортного обладнання, виконання гідравлічних випробувань і промивання систем і вузлів опалення та водопостачання, заміна труб та відновлення теплоізоляції трубопроводів, очищення нагірних канав, необхідних для захисту гірничих виробок від проникнення ливневих та паводкових вод, а також зумпфів і водозбірників, створення запасів побутового палива для опалення будівель та побутових приміщень забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального та колективного захисту.

Зазначеним підприємствам плани розвитку на 2021 рік погоджено.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)