У ТОВ «ПОЛВАКС-УКРАЇНА» проведено семінар для електротехнічного персоналу

За ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області та керівництва ТОВ «ПОЛВАКС-УКРАЇНА» проведено семінар для електротехнічного персоналу підприємства щодо організації безпечної експлуатації електроустановок та стану електротравматизму у регіоні.

Головний державний інспектор Володимир Євтушенко обговорив з присутніми питання щодо дотримання вимог «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та інструкцій з охорони праці з безпечного виконання робіт.

 Нагадав, що забороняється допускати до роботи працівників з ознаками алкогольного або наркотичного сп’яніння, з явними ознаками захворювання, Інспектор наголосив на тому, що працівники, які порушили вимоги Правил, усуваються від роботи і несуть відповідальність (дисциплінарну, адміністративну, кримінальну) згідно з чинним законодавством та без позачергової перевірки знань до робіт в електроустановках не допускаються.

Слухачам надано практичну допомогу з питань правильного оформлення наряду-допуску, ведення журналу обліку нарядів і розпоряджень та оперативного журналу, нагадано про своєчасність перегляду та затвердження списків працівників, які мають право на видачу нарядів, розпоряджень, керівників робіт, допускачів, переліки робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації.

Також зупинились на питаннях з проведення опосвідчення стану безпеки електроустановок та його оформлення. Нагадано, що по закінченні звітного періоду, копії актів опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів направляються в територіальні органи Держпраці.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)