У ТОВ "Стела-Кіровоградбуд"зосереджено увагу на попередженні травматизму у будівельній галузі

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в області Наталя Новікова під час семінару з працівниками ТОВ "Стела-Кіровоградбуд"(м. Кропивницький) зосередила увагу на попередженні виробничого травматизму в будівельній галузі.

 Наталя Новікова поінформувала про види подій,  які найчастіше призводять до нещасного випадку. Це падіння потерпілого; падіння, обрушення, обвалення предметів, матеріалів, породи, ґрунту; дія предметів та деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються.

Фахівець також зупинилась на характерних порушеннях , що призводять до  нещасних випадків зі смертельними наслідками, пов’язаних із виробництвом.

Зокрема, робітники працюють на висоті понад 1,3 м без запобіжних поясів зі страхувальними канатами та інших засобів індивідуального та колективного захисту; перебувають на об’єкті без захисних касок та сигнальних жилетів; відсутня огорожа будівельного майданчика; наявні неізольовані струмоведучі частини електроустаткування, до яких може доторкнутися або наблизитися на небезпечну відстань працівник тощо.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)