Під час інспекційного відвідування одного з підприємств Маловисківського району виявлено значну заборгованість із зарплати

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Інна Котрікова провела інспекційне відвідування на одному з підприємств у Маловисківському районі, яке займається виробництвом машин та устаткування для сільськогосподарської техніки.

 Встановлено, що станом на 1 жовтня 2020 року на підприємстві існувала заборгованість із заробітної плати на суму 536 тисяч гривень за травень – серпень поточного року, про яку підприємство не звітує до органів статистики.

В жовтні поточного року заборгованість частково погашено, її сума зменшилась до 179,1 тис.грн. за серпень поточного року, водночас заробітна плата за вересень не виплачувалась.

За наслідками інспекційного відвідування матеріали передані до Маловисківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області як такі, що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 175 Кримінального кодексу України (невиплата заробітної плати понад місяць). Керівнику товариства внесено припис про усунення виявлених порушень ч.1 ст.115 Кодексу законів про працю України щодо строків виплати заробітної плати, ст.116 зазначеного вище Кодексу щодо строків розрахунку зі звільненими працівниками, ч.3 ст.15 Закону України «Про оплату праці» щодо першочерговості виплати заробітної плати.

Невиконання припису інспектора праці про усунення виявлених порушень тягне за собою накладення штрафних санкцій на підприємство, передбачених ч.2 ст.265 Кодексу законів про працю України.

.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)