В обласному центрі, Кропивницькому та Бобринецькому районах триває роз’яснювальна робота з питань оформлення праці

Головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській Ірина Бутенко, Анна Кузьмінська, Лілія Трубчанінова, Геннадій Сасов  на виконання окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці, з урахуванням антикарантинних вимог цього тижня продовжили роз’яснювальну роботу з питань дотримання законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин в закладах торгівлі та громадського харчування м. Кропивницького, Кропивницького та Бобринецького районів.

 В ході заходів працівникам окремо наголошено на перевагах задекларованої праці: регулярна заробітна плата, страхування на випадок безробіття або нещасного випадку на виробництві, страхування на випадок тимчасової непрацездатності, безпечні та здорові умови праці. Проінформовано, яких гарантій позбавляється працівник у разі укладання цивільно-правової угоди або неофіційного працевлаштування.

Одночасно роботодавцям роз’яснено, що за фактичний допуск до роботи без оформлення трудового договору (контракту) передбачена кримінальна, адміністративна та фінансова відповідальність.

Ірина Бутенко та головний державний інспектор цього відділу Геннадій Сасов також провели роз’яснювальну роботу для керівництва і працівників Бобринецького районного споживчого товариства. Кіровоградської області.

Під час заходів були вручені інформаційні буклети. Протягом тижня відділом заплановано провести 21 інформаційний захід.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)