Завершено планову перевірку філії «Кіровський» ПАТ «Агрохолдинг Авангард»

Державною  Службою  України з питань праці та її територіальними органами у вересні проводилась планова перевірка ПАТ «Агрохолдинг Авангард», що спеціалізується на виробництві і дистрибуції яєць і яєчних продуктів. На Кіровоградщині завершено перевірку філії «Кіровський» приватного акціонерного товариства.

 За підсумками перевірки з керівником філії Ігорем Муликом підписано акт перевірки суб’єкта господарювання (виробничого об’єкта) на 78 порушень,  вручено припис та довідку про проведення перевірки з питань гігієни праці.

Основні порушення стосувались декларування робіт з підвищеної небезпеки, устаткування напругою понад 1000 В, проходження навчання і перевірки знань з питань охорони праці, забезпечення спеціальним одягом та ЗІЗ, наявності захисних огороджень, опосвідчення безпечного стану та випробування електроустановок, проведення ремонту повітряних ліній електромереж тощо.

За наслідками перевірки притягнуто до адміністративної відповідальності  2 посадових осіб.

Також підготовлена позовна заява до суду щодо заборони експлуатації сільськогосподарського трактора колісного ЮМЗ-6 та сільськогосподарського трактора ДТ-75 (бульдозер) через відсутність електростартерного запуску двигуна, що є порушенням п.3 роз. ІІІ НПАОП 01.0-1.02-18 «Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві».

Усунення порушень вимог законодавства з охорони та гігієни праці знаходиться на контролі Управління Держпраці у Кіровоградській області.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)