Підсумки інспекційної кампанії Управління Держпраці: протягом вересня на 35 підприємствах виявлено 121 неоформленого працівника

Незадекларована праця є однією із головних перешкод у забезпеченні гідної праці. З початку року інспектори Управління різними засобами (онлайн і шляхом безпосередніх відвідувань) інформують роботодавців про ризики використання незадекларованої праці та переваги оформлення трудових відносин. Надано тисячі роз’яснень як керівникам суб’єктів господарювання, так і безпосередньо працівникам.

На початку вересня розпочалась інспекційна кампанія з подолання незадекларованої праці. На жаль, не всі роботодавці дослухались до консультацій фахівців Управління. За підсумками місяця на 35 підприємствах області виявлено 121 працівника без належного оформлення трудових відносин.

 Найбільшу кількість таких працівників виявлено у галузі торгівлі (22 заклади – 68 працівників). На 1 промисловому підприємстві роботодавець не оформив 29 осіб, а у 5 кафе- 15 працівників. Також незадекларовану працю виявлено на транспорті, у сільському господарстві, будівництві.

Роботодавці, що не дослухались до рекомендацій інспекторів про оформлення найманої праці понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством, в тому числі й у вигляді штрафних санкцій.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)