У Світловодську відбулися навчальні тренування щодо виконання робіт підвищеної небезпеки

На комунальному водопровідно-каналізаційному підприємстві «Водограй» (смт. Власівка) проведені навчальні тренування щодо виконання робіт  підвищеної небезпеки, - відпрацювання на практиці дій при виконанні  робіт в замкнутому просторі (колодязі, резервуари , цистерни тощо). 

У підготовці та проведенні тренувань взяли участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку  Управління Держпраці Анатолій Шумейко, директор КВКП «Водограй» Віктор Кравченко, головний інженер підприємства Михайло Сухін та інші посадові особи.

 Роботи виконувались відповідно до вимог правил Техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених місць НПАОП 41.0-1.01-79, Типової інструкції по організації безпечного проведення газонебезпечних робіт, НПАОП 0.00-5.11-85. Роботу виконувала бригада працівників КВКП «Водограй», які  пройшли медичний огляд та  відповідне спеціальне навчання, перевірку знань та відповідні інструктажі щодо виконання цих робіт.

Працівники, які виконують роботи в колодязі забезпечуються захистним та рятувальним обладнанням: лямковими запобіжними поясами, страхувальними  мотузками з карабінами, сигнальними жилетами, касками, ізолюючим протигазом з шлангом завдовжки  на 2 м більше глибини  колодязя, але загальною довжиною не більше 12 м., газоаналізаторами або лампами ЛБВК, які пройшли відповідну перевірку. Для освітлення застосовуються  вибухозахисні  переносні світильники або акумуляторні ліхтарі з джерелом живлення не більше 12В.

Перед початком роботи в каналізаційному колодязі був проведений аналіз загазованості на наявність шкідливих та небезпечних речовин за допомогою газоаналізатора у зв’язку з  виявленням шкідливих газів, проведена вентиляція колодязя.

Після тренувань підведено підсумки особливостей виконання робіт у закритому просторі.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)