Фізичну особу - підприємця у Світловодську та приватне підприємство в Олександрії оштрафовано на 350 тисяч гривень

На початку вересня поточного року інспектори праці Управління під час інспекційних відвідувань двох магазинів виявили використання найманої праці без офіційного оформлення 7 працівників.  

 У Світловодську (смт Власівка) в ході відвідування магазину, власником якого є ФОП, одна з працівниць займалась реалізацією товарів та обслуговуванням покупців, інша – виготовляла вироби з тіста. Підприємець не надав жодного документу, який би підтверджував трудові чи інші відносини з працівницями. За даними пенсійного фонду інформація щодо подання повідомлення про прийняття на роботу жінок - відсутня.  

В Олександрії під час роз’яснювальної роботи інспектори праці встановили, що в іншому магазині працює восьмеро працівників, в той же час за даними пенсійного фонду була відсутня інформація про початок трудових відносин із 5 працівниками. Під час інспекційного відвідування цього магазину встановлено, що повідомлення про прийняття на роботу вищезазначених працівників подане до фіскальної служби вже в ході відвідування.

28 вересня 2020 року, на підставі актів інспекційних відвідувань начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Олександр Кухаренко підписав дві постанови про накладення штрафних санкцій на загальну суму 350 тисяч гривень (100 і 250 тис. грн відповідно). 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)