Під час роз’яснювальної роботи у Долинському районі виявлено підприємця, який працював і одночасно стояв на обліку в центрі зайнятості

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Сергій Терещенко у складі робочої групи провів моніторинг стану додержання законодавства про працю у м. Долинській та на території Першотравневої, Гурівської сільських рад Долинського району.

 

Інспектор встановив, що один з підприємців одночасно здійснював діяльність і стояв на обліку у центрі зайнятості, як безробітний. Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, він припинив підприємницьку діяльність за власним бажанням. Тож проведено відповідну роз’яснювальну роботу та рекомендовано оформити підприємницьку діяльність відповідно до чинного законодавства.

У Долинському районі інформаційно-роз’яснювальною роботою з питань легалізації трудових відносин охоплено 20 роботодавців та 36 працівників, яким роздані буклети з питань переваг легальної зайнятості.

  Інспектори Управління Держпраці продовжують інформувати суб’єкти господарювання Світловодського та Онуфріївського районів з питань легалізації праці.

Інформаційно-роз’яснювальна робота спонукає роботодавців поглянути під іншим кутом зору на стиль ведення свого бізнесу та згадати про соціальну відповідальність перед своїми працівниками. Під час таких заходів, і роботодавці, і наймані працівники мають можливість одержати саме ту інформацію, яка сприятиме реалізації їх прав і можливостей у галузі праці.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)