Розпочато перевірку Петрівського комбінату комунальних підприємств

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області розпочали планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці Петрівського комбінату комунальних підприємств.

 Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Тетяна Петрова акцентувала увагу на створенні безпечних умов праці  під час виконання  робіт підвищеної небезпеки, забезпеченні працівників засобами захисту і використанні  їх за призначенням, проходженні медичних оглядів; контролі та дотриманні інструкцій з охорони праці.

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Євтушенко загострив увагу на дотриманні вимог НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» щодо виконання організаційних та технічних заходів, якими досягається безпека робіт в електроустановках.

Головний державний інспектор відділу  нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку Анатолій Шумейко перевірив виконання основних вимог Правил охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12., Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями НПАОП 0.00-1.71-13, Правил охорони праці під час вантажно – розвантажувальних робіт НПАОП 0.00-.71-13.

Крім того, під час перевірки, головний державний інспектор відділу державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Олена Муфазалова надала консультацію посадовим особам Петрівського ККП з питань Технічного регламенту засобів індивідуального захисту та загальної безпечності нехарчової продукції.

Так, перед закупівлею ЗІЗ роботодавець повинен переконатись у тому, що кожна одиниця засобу індивідуального захисту промаркована знаком відповідності Технічним регламентам та супроводжується декларацією про відповідність.

За наявності підстав вважати, що продукція не відповідає встановленим вимогам або становить загрозу будь-яким суспільним інтересам, користувачі (споживачі) такої продукції, мають право звертатись до органу державного ринкового нагляду за захистом їх права на безпечність продукції.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)