Фахівці Управління провели навчання з питань надання адміністративних послуг

Посадові особи відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг взяли участь у навчанні з питань охорони праці для фахівців підприємств, установ та організацій області, організованому ДП «Кіровоградський ЕТЦ».

 Начальник відділу Ольга Середа довела до відома присутніх основні вимоги Законів України «Про адміністративні послуги», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», ознайомила з Порядком видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107.

Посадовець зупинилася на змінах чинного законодавства, зокрема які стосуються видачі дозволів та продовження строку їх дії, оформлення декларації відповідності матеріально технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці. Акцентувала увагу на повноваженнях Управління щодо здійснення державного ринкового нагляду, який проводиться з метою забезпечення продукції встановленим вимогам, зокрема технічним регламентам, які відносяться до сфери відповідальності Держпраці.

Головний спеціаліст відділу Наталія Шевельова зупинилась на змінах до Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, які вступили в силу 22.07.2020 року та продемонструвала презентацію із зазначеного питання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)