Працівникам ДП «Ремонтний завод радіотехнічного обладнання» роз’яснено, які заходи проводить Управління за зверненнями щодо порушення строків виплати зарплати

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області на виконання доручення Державної служби України з питань праці проводиться роз’яснювальна робота з роботодавцями щодо недопущення заборгованості із заробітної плати та з працівниками щодо процедури захисту їх прав на своєчасну та у повному обсязі виплату зарплати.

Головний державний інспектор Інна Котрікова провела зустріч з колективом Державного підприємства «Ремонтний завод радіотехнічного обладнання» у місті Кропивницькому.

 Керівництву та працівникам підприємства роз’яснено, що за зверненнями щодо порушення строків виплати заробітної плати Управлінням проводяться контрольні заходи. За їх наслідками вноситься припис про усунення виявлених порушень, вживаються заходи щодо притягнення винних у виявлених порушеннях посадових осіб до адміністративної, кримінальної та дисциплінарної відповідальності. Невиконання припису інспектора праці про усунення виявлених порушень тягне за собою накладення штрафних санкцій на підприємство.

 

Довідково.

За даними Державної служби статистики України станом на 01.08.2020 заборгованість із виплати заробітної плати по Україні склала 3 млрд. 400,4 млн. грн.. на 988 підприємствах-боржниках.

Із загальної суми заборгованості 2 млрд. 180,3 млн. грн.. (64,1%) припадає на 700 економічно активних підприємств; 1 млрд. 94,3 млн. грн.. (32,2%) на 204 підприємства-банкрути; 125,8 млн. грн. (3,7%) на 84 економічно неактивних підприємства.

Загальна заборгованість із виплати заробітної плати у порівнянні з початком року збільшилася на 366,1 млн. грн. або на 12,1%.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)